Ieteikumi labākai dzīvei un pavasara baudīšanai

Klāt pavasaris, un katru dienu mēs dzīvojam ar cerību, ka teju vai tūlīt varēsim izbaudīt saulainās dienas, taču diemžēl mūsu laikapstākļi ir pārāk mainīgi un neparedzami – vienu dienu dzīvojam kā vasarā, taču nākamajā rītā, atverot aizkarus, redzam sniega kārtu; līdz ar to mums nākas vilkt ārā skapī noslēptos ziemas zābakus, mēteli, cepuri un cimdus, lai, dodoties uz darbu, nebūtu jāsalst. Neskatoties uz to, mēs tomēr priecājamies par pavasara klātbūtni, jo dienas kļūst acīmredzami un jūtami garākas, un ziema lēnām atkāpjas.

iolets krokuss jau bauda pavasari un sniedzas pretī saulei no zemes, kur kūst sniegs

Lai Jūs patiesi spētu izbaudīt pavasari un tā piedāvātos labumus, ir īstais laiks kaut ko mainīt savā dzīvē! Tam nav vajadzīgi papildus tēriņi; gluži otrādi – ievērojot pāris noteikumus, iespējams pat ietaupīt un nopelnīt! Kā? Lasi mūsu idejas un padomus!

Lielā pavasara tīrīšana Tavās mājās!

Ziemai aizejot, mēs vēlamies atbrīvoties no visa drūmā, kas mums ir apkārt, lai uz dzīvi paskatītos no cita, daudz pozitīvāka skatu punkta. Labiekārtojot vidi sev apkārt, iespējams savu dzīvi padarīt labāku. Sāc ar savu mājokļa tīrīšanu!

Neapšaubāmi mājas ir viena no vietām, kur cilvēks pavada lielu savu dzīves daļu, tāpēc sāc ar tās uzkopšanu! Atbrīvojies no pavisam nevajadzīgiem apģērbiem un citiem krāmiem, kas Tev nenoder un kurus iespējams Tu vairs nekad neuzvilksi! Ja Tev nederīgās lietas (apģērbs, trauki un jebkas cits, kas vien ienāk prātā) ir labā stāvoklī, pamēģini tās pārdot; ja arī neizdodas - ziedo labdarībai, jo varbūt kādam citam tās šķitīs noderīgas, vajadzīgas un spēs no sirds novērtēt. Piekritīsiet, ka tas ir lielisks veids kā atbrīvoties no nevajadzīgā, vai ne?!

Nekārtība mājās var negatīvi ietekmēt cilvēka emocionālo stāvokli, tāpēc, iekārtojot savu dzīvesvietu pēc saviem ieskatiem, padarīsiet savas sajūtas tikai un vienīgi pozitīvākas!

Kusties un sporto!

Cilvēkam, aktīvi kustoties, attīstās viņa ķermenis un, protams, uzlabojas viņa pašsajūta, tāpēc sportošana ir svarīga dzīves sastāvdaļa.

Arvien vairāk uz ielām, iestājoties pavasarim, varam redzēt riteņbraucējus, kas dodas uz darbu, skolu vai vienkāršā izbraucienā gan vienatnē, gan ar draugiem, lai baudītu pavasara patīkamo laiku, kas šobrīd diemžēl nav tik aktuāli, jo mūsu laikapstākļi ir pavisam neparedzami, taču patiesībā nav nepiemēroti laikapstākļi, ir tikai nepiemērots apģērbs.

Patiesībā riteņbraukšanai ir daudz ieguvumu; viens no tiem – ietaupījums degvielas tēriņiem. Dodies uz darbu ar velosipēdu, ietaupot naudu degvielas tēriņiem un uzlabojot veselību. Vai neskan vilinoši?

Laika pavadīšana ar ģimeni un draugiem brīvā dabā!

Pavasaris nereti tiek dēvēts par gada visskaistāko laiku. Mostas daba, un atmostas arī cilvēki, tāpēc ir īstais laiks brīvdienās doties dabā un pavadīt laiku ar saviem tuvajiem, nobaudot pirmo šašlika garšu un silto laiku, kas patiesībā tik straujiem soļiem šogad pie mums nevēlas nākt.

Varbūt kādam rodas jautājums, kurp doties. Noteikti šī nebūs galvaspilsēta Rīga, jo kur gan Rīgas centrā varam baudīt pavasara iestāšanos? Šis ir laiks, lai dotos ārpus pilsētas un vērotu pirmos plaukstošos pumpurus un klausītos patīkamajās putnu skaņās. Domājams, visi no mums ir noilgojušies pēc šāda veida relaksēšanās. Nav vajadzīgi nekādi papildus tēriņi, lai dotos dabā; ja nu vienīgi Jums nav vēlmes doties uz maksas “pasākumiem”, ja tā tos varētu nosaukt, piemēram, zooloģisko dārzu, kur jāmaksā noteikta ieejas maksa. Tas gan var radīt papildus tēriņus, taču mūsdienās patiesībā par to vairs nav lieki jālauza galva, jo negaidītiem tēriņiem tiek piedāvāts risinājums – dažādi ātrie kredīti, kas ļauj aizņemties naudu dažu minūšu laikā ar izdevīgiem atmaksas nosacījumiem.

Padari šo pavasari par labāko gadalaiku! Sāc ar sevi, izvirzi sev jaunus mērķus un plānus! Sasniedz tos, un padari savu dzīvi labāku!